Sauteret kylling i grøntsagsgryde med quinoa

– varmende, mættende og proppet med plantekærlighed + proteinpower

Ingredienser (2 portioner – let at gange op):
Grønt (fyld gerne halvdelen af tallerkenen):
  • 100 g gulerødder, i skiver
  • 100 g blomkål, i små buketter
  • 100 g grønkål, fintsnittet
  • 50 g rødløg, i både
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk spidskommen
  • Salt, peber
  • 1 spsk citronsaft
  • Evt. lidt frisk koriander eller persille til topping
Protein + base:
  • 300 g kyllingeinderfilet (eller magert bryst), skåret i mindre stykker
  • 120 g kogt quinoa (ca. 45 g tør)
  • 100 g kogte sojabønner (kan være frosne edamame uden skal)

Sådan gør du:

  1. Varm olivenolie i en stor gryde og sautér rødløg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt krydderierne (gurkemeje, spidskommen) og lad det bruse op i duft.
  2. Kom kyllingestykkerne i gryden og brun dem godt af i 5-6 minutter.
  3. Tilsæt gulerødder, blomkål og ca. 100 ml vand. Læg låg på og lad simre i 10-15 minutter.
  4. Tilsæt grønkål og sojabønner, og lad retten simre yderligere 5 minutter, til alt er mørt, og væsken er kogt let ind. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Server med kogt quinoa og drys med frisk koriander eller persille.

💪 Proteinindhold pr. portion:

  • Kylling (150 g pr. portion): ca. 35 g protein
  • Sojabønner (50 g pr. portion): ca. 6.5 g protein
  • Quinoa (60 g pr. portion): ca. 2.5 g protein
  • Grønkål og blomkål m.m.: ca. 2-3 g protein

👉 I alt pr. portion: ca. 46 g protein

🌿 Hvorfor den er longevity-venlig:

Sunde fedtsyrer fra olivenolie og planteprotein fra sojabønner og quinoa

Masser af grønt = fibre, antioxidanter og mæthed uden tunge kalorier

Magert kød i moderat mængde = kvalitetsprotein uden overbelastning

Anti-inflammatoriske krydderier (gurkemeje, hvidløg)