Quinoa Bowl med æg, avocado & grøn peber

– simpelt, sprødt og seriøst tilfredsstillende

Ingredienser (1 portion):

  • 100 g kogt quinoa (ca. 35 g ukogt)
  • 2 æg
  • ½ avocado
  • 50 g grøn peberfrugt
  • 1 tsk ekstra jomfru olivenolie til stegning
  • Salt, peber, evt. lidt chiliflager eller citronsaft

Sådan gør du:

Kog quinoa, hvis du ikke allerede har rester. Brug 1 del quinoa til 2 dele vand og en knivspids salt – det tager ca. 10-12 minutter.

Skær peberfrugten i små tern og steg den på en pande i lidt olie i 3-4 minutter, til den er blød med lidt bid. Jeg undlader til tider dette punkt for at spare tid – det er en smagssag.

Slå æggene ud på panden og lav spejlæg – eller rør dem sammen og lav scrambled, hvis du er mere til det.

Skær avocadoen i skiver.

Anret quinoa i en skål, top med æg, peberfrugt og avocado. Krydr med salt, peber og måske lidt chiliflager eller citronsaft for et kick.